Afwerking

INDUSTRI√čLE AFWERKING

De Aranya platen zijn met een vernis op waterbasis (dus zonder solventen) afgewerkt die uiteraard ook geen formol bevat. De lak wordt door middel van UV straling gedroogd. De glansgraad bedraagt slechts 5%, waardoor Aranya perfect aansluit bij de huidige trend om een zo natuurlijk mogelijk uitzicht van het hout te behouden. De geverniste platen zijn ook voorzien van een beschermende polyethyleen film. Het biedt niet enkel een goede bescherming tijdens elke handeling maar maakt eveneens alle bewerkingen mogelijk (verzagen, boren, frezen, e.d.) zonder dat de film zal afscheuren of het fineer beschadigd wordt.

Laklijn

KANTENAFWERKING

De verwerking van Aranya platen kan niet eenvoudiger, maar vraagt wel een aanpassing op vlak van kantenafwerking. Wij beschrijven U twee methodes die U kan gebruiken dankzij onze aanvullende accessoires (Voor meer info over onze accessoires, klik hier):

Methode 1

De gekleurde en voorgelakte fineerkant die deel uitmaakt van het Aranya-concept wordt aangebracht op de reeds afgewerkte fineerplaat: het voegje dat na het frezen zichtbaar blijft, kan men nadien beter beschermen door het eerst heel licht op te schuren en daarna af te werken met een Aranya-stift in dezelfde kleur als de plaat.

Stap 1

Stap 1

Stap 2

Stap 2

Stap 3

Stap 3

Tipje

Tipje

Een handigheidje dat U kan helpen om de voegjes proper en makkelijk af te werken: Plaats twee platen naast elkaar op een afstand van ongeveer 2 mm en tegen een steun zodat ze niet kunnen wegglijden. De voordelen: men maakt geen vegen of vlekken, de lijn is perfect recht en het werkt 4 tot 5 maal sneller...

Methode 2

Indien u ervoor kiest om de kant af te ronden of er een profiel aan te trekken, kan dit perfect. U kan deze nadien afwerken met een vernis op waterbasis (door middel van een kwast of een spuitpistool) waarbij de polyethyleen film het oppervlak van de plaat zal beschermen. Na het verwijderen van de film kan de eventuele overtollige lak of vernis met zeer fijn schuurpapier worden weggeschuurd waarna u met de stift even langs de naad glijdt.

Stap 1

Stap 1

Stap 2

Stap 2

Stap 3

Stap 3