Afwerking

Welke afwerking voor welk product?

Welke afwerking voor welk product?
Zoals we eerder reeds hebben aangehaald, hangt het type afwerking af van de gebruikte houtsoort. Sommige houtsoorten lenen zich goed tot een zogenaamde open-poriën-afwerking, waarbij de structuur en de schoonheid van het hout zichtbaar blijven. Andere houtsoorten zijn dan weer beter af met een gladdere structuur (afwerking met dichte poriën), die bijzonder zacht aanvoelt.

Welk type afwerking u ook kiest, de kwaliteit en de bestendigheid van de "The Final Touch"-verglazing zijn werkelijk van superieur niveau.

Structuur met open poriën (eik, honduras, wenge enz.)
Deze afwerking is aangeraden voor alle houtsoorten met een redelijk zichtbare structuur.


Structuur met dichte poriën (esdoorn, beuk enz.)
Deze afwerking is aangeraden voor alle houtsoorten met een redelijk gesloten en zachte structuur.


Halfafgewerkte oppervlakte
Deze afwerking is aangeraden voor gebruikers die de laatste lagen liever zelf willen aanbrengen, maar die het zware werk van de grondlagen en het tussenschuren willen vermijden.

Glansgraad

De glansgraad is medebepalend voor het uiteindelijke uitzicht van de verglaasde plaat.
Elke glansgraad is mogelijk: van mat over satijnglans tot hoogglans (uiteraard afhankelijk van de hoeveelheid te behandelen platen).
De standaardglansgraad, die momenteel het meest wordt gevraagd, is relatief mat (glansgraad bij meethoek van 60°: +/- 20). Tenzij u andere wensen kenbaar maakt, zullen de platen worden afgewerkt met deze glansgraad.
Voor speciale projecten kunnen wij echter ook een ultramatte (10) of glanzende (60-70) afwerking bieden.

Aarzel niet om uw wensen kenbaar te maken.

Glansgraad

Een beschermende folie

Een beschermende folie
Ons unieke procédé dat het aanbrengen van een beschermfolie uit polyethyleen omvat, garandeert een volledige bescherming tegen vlekken en stof, alsook een betere weerstand tegen krassen en andere ongelukjes die zich kunnen voordoen tijdens de behandeling van de platen (transport, opslag enz.).

Deze folie werd zodanig ontwikkeld dat alle bewerkingen van de platen mogelijk blijven (zagen, frezen, uitfrezen, groeven trekken enz.), terwijl het oppervlak beschermd blijft tot de laatste minuut. De folie kan worden aangebracht aan beide zijden van de verglaasde plaat en kan na de montage van de plaat gewoon met de hand worden losgetrokken.