Balken Eik

Balkenfineer vindt zijn oorsprong in oude, massieve, eiken balken. De verweerde balken worden tot fineer van 0.9 mm gesneden en krijgen zo een tweede leven. Het verleden wordt als het ware in z'n glorie hersteld en de historiek geeft het een uitzonderlijke karakter. Ons ambachtelijk en uniek productieproces garandeert niet alleen een hoogwaardige afwerking, maar geeft ook een harmonieuze uitstraling aan het fineer. Door het fineer te borstelen krijgt het, indien men dit wenst, een nog ruigere indruk.

Met haar balkenfineer biedt Finaspan een oplossing die authentieke en hedendaagse materialen samen brengt. Op deze manier trachten we een bijzondere sfeer te geven aan ieders interieur. Door het te combineren met bepaalde materialen en structuren past het perfect binnen een klassiek interieur, maar het kan ook warmte en gezelligheid brengen binnen een meer modern of zelfs industrieel interieur. Zowel voor particuliere als voor zakelijke doeleinden kan het verrassend mooie resultaten opleveren.

Alle natuurlijke kenmerken van het verweerde hout komen tot hun volle recht. Noesten, kwasten, scheuren, maar ook barsten en verkleuringen maken hier dan ook perfect deel van uit. Het geeft uw project een buitengewone uitstraling met een authentiek karakter.

Scheuren

Scheuren

Open noesten

Open noesten

Kwasten

Kwasten

Afhankelijk van de touch de sfeer die u graag zou brengen aan uw realisatie, kunt u kiezen tussen 2 verschillende kleuren balkeneik: Naturel en Cognac. 

Balkeneik Naturel

Balkeneik Naturel

Balkeneik Cognac

Balkeneik Cognac