• Strokes of roughcut Oak
 • Roughcut Oak on MDF
 • Strokes roughcut Oak
 • Edgings

  Eik Zaageffect

  Door de eeuwen heen viel de keuze vaak op eik omwille van zijn stevigheid, warmte en tijdloze schoonheid. Ook vandaag is er nog steeds zeer veel vraag naar eik, maar het is misschien wel een te voor de hand liggende en klassieke keuze. Misschien dat mensen tegenwoordig meer op zoek zijn naar een rustieke en meer natuurlijke afwerking van hout.

  Eik zaageffect biedt hier het perfecte antwoord voor. Het zorgt voor een voelbare afwerking van het fineer en geeft het een warm en rustiek effect. Dit resulteert in de perfecte terugblik op het verleden, maar zal ook perfect passen in veel hedendaagse ontwerpen.

  Hoe wordt dit effect gecreëerd? Het zaageffect wordt meteen na het snijden op het fineer toegepast. Finaspan krijgt de fineerstroken met de toegepaste zaageffect binnen en voegt ze geplankt aan elkaar. Door het fineer op zulke zorgvuldige manier te voegen, wordt er een oppervlak gecreëerd dat de indruk geeft dat het vers gesneden hout is. Ook worden de platen niet afgeschuurd om het zaageffect op zijn volle recht te behouden.

  Veel ontwerpers en architecten hebben reeds voor eik zaageffect gekozen. Zo werd het al gebruikt voor enkele prestigieuze projecten zoals bijvoorbeeld de herenafdeling van Mark and Spencer of meer recent als decor voor de zeer prestigieuze Rembrandt tentoonstelling in de National Gallery in Londen.

  Enkele technische gegevens: Fineer met lintzaageffect kan verkregen worden in 2 verschillende diktes: 0.7 mm en 1.5 mm. Voor dikkere fineren, gelieve ons een mailtje te sturen.