Fineer

De kernplaat en de fineersoort zijn de 2 belangrijkste componenten voor het produceren van gefineerde platen. 


In dit deel van onze website, krijgt u een overzicht van alle mogelijke fineersoorten in dun- of dikfineer zowel als alle beschikbare kernplaten (type, afmeting, dikte enz). 

Neem gerust de tijd om dit allemaal eens te bekijken. 

Heeft u toch nog vragen, stuur dan gerust een mailtje naar sales@finaspan.be.

 

Uit welke houtsoorten kan u kiezen?

Als een klant fineer komt uitkiezen, valt het gesprek vaak eventjes stil bij het binnenstappen van de fineerafdeling. "Zo veel keuze!" is een veel voorkomende one-liner die we mogen horen.

In dit hoofdstuk laten we u kennismaken met de fascinerende wereld van de verschillende houtsoorten die beschikbaar zijn in fineer: u vindt ze in alle tinten, maar ook met alle soorten tekeningen.
Wij hebben er een 120-tal. Meestal op 2 manieren gesneden, wat zelfs de meest veeleisende klant tevreden zou moeten stellen.

Als u wilt wegdromen bij het zien van al deze soorten, laat u dan gerust gaan. Vergeet echter niet, dat elke droom zijn prijs heeft. Alvorens verliefd te worden op een soort die u niet kent, kijkt u best eerst even op de biljetjes links. Ze geven u een idee van de prijs van de ene soort ten opzichte van de andere.

Een laatste goede raad: de soorten die u op de volgende pagina's zult ontdekken, zijn slechts indicatieve stalen. Ze mogen in geen geval worden beschouwd als de referentie voor een te leveren bestelling.

Een verwittigd persoon is er twee waard...