MDF

MDF en zijn toepassingen

Medium-Density Fibreboard of MDF is een geperste kernplaat met een middelharde dichtheid. De bomen worden verpulpd, de houtvezels zijn gedroogd en door middel van harsen met elkaar verbonden.

Voor meer informatie over de technische specificaties van de MDF, klik hier.

MDF is ideaal voor interieurwerk, zowel voor corpussen, deuren en werkbladen. 
Deze plaat heeft twee grote voordelen: ze blijft mooi vlak en het eindresultaat is heel mooi zelfs met onbewerkte zijkanten.

MDF is zeer goed bewerkbaar en gemakkelijk in allerlei vormen te frezen. 
Door de fijne vezelstructuur splintert het niet. Het heeft echter geen homogeniteit. Het oppervlak heeft een grotere dichtheid dan de kern van de platen. Er zijn de moeilijkste vormen mee te maken; alle verbindingssystemen zijn bruikbaar, zelfs zwaluwstaartverbindingen kunnen erin verwezenlijkt worden. MDF werkt nauwelijks en heeft een grote buigsterkte. 
Een betere lijmvastheid, een zeer hoge slijtvastheid, een hoog breekpunt en een uitzonderlijke dimensionale stabiliteit maken het product hoogwaardiger dan de meeste geprefabriceerde houtproducten.

MDF bevat echter behoorlijk veel lijm waardoor beitels bij verwerking sneller verslijten.

MDF platen zijn beschikbaar in verschillende maten en diktes. Het rooster geeft een overzicht van wat we beschikbaar hebben in voorraad. Andere maten kunnen op bestelling bij onze leveranciers verkregen worden. De leveringstermijn bedraagt dan echter 2 à 3 weken.

Beschikbare MDF's

Types MDF

MDF platen kunnen in een aantal types worden onderverdeeld:

MDF Standaard: Deze plaat is het meest gevraagde type. Het kan gebruikt worden in alle interieurtoepassingen, gaande van meubelen tot lambrisering.

MDF MR: Moisture Resistant - vochtwerend. Deze plaat is te onderscheiden door zijn groene identificatiekleur. Deze MDF is geschikt om in niet permanent vochtige omgevingen ingezet te worden zoals bijvoorbeeld keukens en badkamers (niet geschikt voor douche of badkuip)

MDF Colorline: hierbij wordt een kleurstof toegevoegd aan de grondstof, zodat de hele plaat een door en door egale kleur krijgt (grijs, zwart, rood, geel, blauw, groen, violet). Colorlineplaten zijn tevens vochtwerend.

MDF FR: Fire Retardant - brandvertragend. Deze plaat is te onderscheiden door zijn roze identificatiekleur.

MDF ‘Pure': De meest voor de hand liggende keuze voor onze ecologische merken Aranya en Wood-U-Feel! MDF ‘Pure' heeft een formaldehyde-emissie vergelijkbaar met die van natuurlijk hout. Geschikt voor allerlei soorten van interieurinrichting waarbij aandacht besteed wordt aan het gebruik van ecologische producten. De plaat is uitstekend freesbaar.