Wie zijn wij?

Finaspan maakt deel uit van de groep Marien die op het einde van de 19de eeuw werd opgericht. Vijf generaties later wordt de groep nog steeds beheerd door de familie Marien.

Finaspan is een Belgisch bedrijf en één van de grootste producenten van fineerplaten met een jaarlijkse productie van meer dan 150.000 platen. De productie wordt voornamelijk geëxporteerd, vooral naar Europese landen zoals het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Nederland en Scandinavië.

De combinatie van expertise en een ruime keuze aan fineer (meer dan 120 soorten zijn beschikbaar) verzekert een perfect antwoord op de behoefte van de klant. Bovendien, zorgt Finaspan ook voor korte productie- en levertijden.

Terwijl de traditionele "op bestelling gemaakte" fineerplaat het speerpunt van onze business is, hebben we ook een reeks "kant-en-klare" producten ontworpen die aan de hoogste kwaliteitseisen voldoen:

Aranya® is een totaal nieuw concept in de gefineerde MDF technologie. Het integreert een innovatief design, trendy kleuren op gecertificeerd duurzaam hout, met een matte UV lak afwerking. Aranya platen zijn bovendien verwerkt met gegarandeerd formolvrije lijmen.

Wood-U-Feel® wil het ruwe karakter van het hout benadrukken dankzij een hoogtechnologisch proces. De gefineerde platen zijn aan beide zijden behandeld met speciale borstels om de structuur van het hout uit te vergroten. De platen worden afgewerkt met een speciale vernis dat het sterke karakter van het hout niet aantast.

Waves® is de vochtbestendige versie van de Aranya collectie. Een V-313 MDF gefineerd met Eik of Notelaar, allemaal in dosse en gebeitst in trendy kleuren.

Masterflex® is een flexibel fineer dat eender welke bocht bedacht door professionelen kan volgen. Het is de ideale plaat voor werk "op maat", renovatie of voor het herstellen van bestaand werk.

Wood-4-Ever® is een plaat beplakt met dik fineer die alle voordelen van massief hout biedt zonder de nadelen.

Dankzij deze innovatieve kwaliteitsproducten, gedragen door een gemotiveerde en efficiënte ploeg is Finaspan een voor de hand liggende keuze voor alle houtliefhebbers

Stuur ons een mailtje