Toepassingen

Ronde en afgeronde oppervlakken

Uiteraard is de meest voor de hand liggende toepassing van Masterflex, die voor ronde of afgeronde materialen. Nieuwe toepassingsmogelijkheden bieden zich zo aan bij binnenhuisarchitecten, die hierdoor hun creatief vermogen de vrije loop kunnen laten.

Platte vlakken

In eerste instantie lijkt dit een overbodige luxe, maar in tal van situaties zal Masterflex onthaald worden als "wondermiddel" bij uitstek, namelijk bij renovatie-werkzaamheden, bij reparaties in meubelfabrieken of bij het herstellen van meubeldelen, die tijdens het transport zijn beschadigt. Het is voortaan onnodig onderdelen te demonteren, met een hoop kosten en hinder tot gevolg. Het volstaat voortaan om een stuk Masterflex op maat te snijden, dit vervolgens op te lijmen en vakkundig af te werken, en de klus is geklaard.

Interieurinrichting

Directiekantoren, vergaderzalen, restaurants, boten, caravans, zullen in Masterflex een bondgenoot vinden bij de keuzebepaling. Het zal voortaan mogelijk zijn om voor zowel platte vlakken als afgeronde delen,het geheel van de ruimte in één decor samen te stellen. 

Wandpanelen of lambrisering

Wandpanelen bestaan dikwijls uit een binnenplaat, die in een massief houten kader is aangebracht of die geplakt is op een onderliggend paneel. In beide gevallen kan men voortaan de oorspronkelijk bouwstructuur bewaren en de continuïteit verzekeren over alle delen in reliëf van de wandpanelen.

Renovatie

Moeilijk bereikbare plaatsen, of nog makkelijker, deze die opgefrist moeten worden, lenen zich nog beter voor Masterflex: voortaan is het mogelijk om de inrichting van een ruimte te vernieuwen, terwijl men het oorspronkelijk raamwerk behoudt. Het volstaat om de bestaande oppervlakken opnieuw te bekleden met Masterflex. Vele andere toepassingen zijn mogelijk en denkbaar.