Concept

WAT IS ARANYA ?

Aranya was een collectie afgewerkte gefineerde platen die werd ontworpen om aan de strenge eisen van high-end projecten te beantwoorden. Het fineer van de verschillende decors is met heel veel zorg geselecteerd om de juiste sfeer aan uw ontwerp te geven.


Tien jaar lang hebben de verschillende decors van Aranya in hun gelakte en/of gebeitste versie geschitterd. Deze decors werden vandaag opnieuw ontworpen, herwerkt en aangepast om de nieuwe interieurtrends te volgen. Resultaat: het natuurlijke karakter wordt in de schrijnwerpers gezet.


2020 luidt de wedergeboorte van de Aranya collectie in. Aranya wordt nu een kwaliteitslabel die refereert naar hoog kwaliteit fineer en een verzorgde afwerking.

Het accent ligt op het eiken en het noten fineer, en dit in meerdere vormen en afwerkingen. De 9 decors tonen de verschillende varianten van deze houtsoorten : natuurlijk fineer, gerookt fineer, gebeitst fineer of nog getextureerd fineer. Aranya wordt nu DE « gereedsschapkist » van iedere schrijnwerker en architect als het om het bedenken van projecten gaat waarbij hout de toon aangeeft.


De ecologische component blijft ook niet achterwege: onze gefineerde platen komen uit duurzaam beheerde bossen (PEFC, Programme for the Endorsment of Forest Certification, PEFC/07-31-16) onze verlijming is zonder toegevoegde formaldehyde en onze lakken zijn op waterbasis.

Decors

De Aranya collectie is gefocust op 2 houtsoorten : Europese Eik en Amerikaanse Notelaar. Beiden geliefd voor hun tijdloze karakter maar ook hun klassevolle kleur. Het fineer wordt zorgvuldig geselecteerd en in "namaak massief" gevoegd. Dit helpt een betere homogeniteit te hebben over uw hele project. 

OAK DESERT
OAK RIFT
OAK MIX
WALNUT NATURAL
OAK SMOKED
OAK COAL
OAK RUSTIC
BEAM OAK NATURAL
BEAM OAK ELEPHANT GREY

Afwerking

Het Aranya gamma is een kwaliteitslabel, een complete collectie met 9 decors in 4 verschillende afwerkingen : brute platen (Aranya Sanded), geborstelde platen  Aranya Brushed), gelakte platen (Aranya Sanded & Lacquered) en geborstelde en gelakte platen (Aranya Brushed and Lacquered). 

 

De gelakte platen worden op een UV-lakstraat afgewerkt op basis van een lak zonder solventen. De glansgraad is  mat (5% +/- 2%) waardoor Aranya perfect aansluit bij de huidige trend om een zo natuurlijk mogelijk uitzicht van het hout te behouden. Platen worden ook voorzien van een beschermfolie op beide zijden van de plaat. Dit laat toe om de platen zo goed mogelijk te beschermen tot op het einde van een project. 


Voor alle referenties zijn er bijpassende fineerkanten voorzien. De fineerkanten zijn gemaakt uit echt hout. Deze zijn synoniem van een hoogwaardige afwerking en geven een verfijnd look aan uw ontwerp. 
Keuze in fineerkanten is heel breed : gelakt of niet gelakt, geborsteld of niet geborsteld, verschillende diktes (0,6 mm & 1.5 mm) en verschillende breedtes (24 mm en 44 mm). 

 

 

Verdelers

Het Aranya gamma wordt verkocht via een netwerk van verdelers over Europa. U vindt hieronder onze verdelers per land. 

België

Bouttens nv
Noordlaan 4
B-8520 Kuurne
T +32 (0)56 35 01 44
F +32 (0)56 35 73 44

Frankrijk

Ebénisterie Service
Avenue Nobel 19
92390 Villeneuve la Garenne
T +33 (0)1 41 47 00 48
F +33 (0)1 41 47 04 95