LogoFinaspan.svg

Fineerplaten

Fineer wordt op een plaat geplakt.

 

De keuze van de juiste plaat is afhankelijk van de juiste toepassing van de gefineerde plaat. Finaspan heeft meer dan 140 verschillende kernplaten die permanent in stock staan. 

 

U kan kiezen tussen MDF, spaanplaat, blokplaat of verschillende types multiplexplaten.

Afwerkingen

Lakken

Een compleet en zeer kwaliteitsvol product kunnen aanbieden aan onze klanten is voor ons van uiterst belang. 

 

Eén van de afwerkingen die we u voorstellen is het afwerken met een laklaag. 

 

Onze UV-lak-afwerking verzekert een hoogwaardig oppervlak dat uiterst regelmatig is gezien de zeer nauwkeurige dosering van een perfect constant gramgewicht, zowel voor de grondlagen als voor de afwerkingslagen. Het verkregen oppervlak beantwoordt aan de strengste eisen, zowel wat betreft het uitzicht als het aanvoelen van het product. Het unieke resultaat wordt niet enkel bepaald door het type afwerking en de kwaliteit van de UV-straling, maar ook door het herhaaldelijk intensief afschuren (tot korrel 320!).

 

De slijt- en krasvastheid is veel groter dan bij traditionele afwerkingen met nitrocellulose vernis of andere afwerkingen die met een pistool worden aangebracht.

 

Onze behandeling is een afwerking op basis van polyurethaan die uithardt door inwerking van UV zonder dat er oplosmiddelen vrijkomen. Het droge materiaal dat wordt afgezet, komt overeen met 99 % van het vochtige materiaal, zodat deze afwerking volstrekt milieuvriendelijk is.

Borstelen

Men ziet hout maar men kan het ook voelen.

 

Decennia lang werd hout gewaardeerd voor zijn visueel aspect. We hebben echter vijf zintuigen, waaronder ook de tastzin. En deze is niet het minst geschikt bij het waarderen van hout. Door middel van een nauwkeurig en kwalitatief borstelproces, is het mogelijk om de structuur van het hout naar voren te brengen en zo, ons vijfde zintuig volop te laten genieten van het voelen van hout. Door geborsteld hout te voelen, beleven we een onovertroffen gevoel: de mens vormt één met het hout en keert zo terug naar zijn "roots".

Borstelen is meer bepaald geschikt voor Eik, een boom die sinds millennia de mens vergezelt en nog zoveel te bieden heeft. Maar deze techniek kan ook worden toegepast op andere aantrekkelijke fineersoorten: Lariks, Fichte, Douglas fir, Ceder, Es, Wenge en nog vele andere.

 

Finaspan stelt twee types van borstelen voor:

  • Licht voor fineer 0.6 mm: dankzij een zeer nauwkeurige machine, zijn we in staat om een reeds aanzienlijke structuur te bieden zonder het fineer te beschadigen.
  • Diep voor fineer 1.5 en 2.4 mm: de 4 borstels van onze machine laten toe om de structuur te benadrukken en de onaangename dwarsvezels te verwijderen.
Licht geborsteld
Diep geborsteld
Zandstralen

Voor degene die constant op zoek zijn naar het extreme, biedt Finaspan een afwerking door middel van zandstralen aan. De structuur wordt verkregen via een projectie van minerale deeltjes aan hoge snelheid. Dit resulteert in een structuur die er dieper maar ook ruwer uitziet. In dit geval is het best te werken met fineer van 2.4 mm, of nog 3.0 of zelf 4.0 mm op speciale aanvraag.

 

Opgelet: zandstralen is een semi-manuele operatie. Als gevolg daarvan kan de intensiteit van het zandstralen soms oneffen zijn en verschillen van plaat tot plaat of nog van één deel ten opzichte van een ander.

Eik gezandstraald
Lariks gezandstraald