Kernplaten & Afwerking

Fineer wordt op een plaat geplakt.

 

De keuze van de juiste plaat is afhankelijk van de juiste toepassing van de gefineerde plaat. Finaspan heeft meer dan 140 verschillende kernplaten die permanent in stock staan. 

 

U kan kiezen tussen MDF, spaanplaat, blokplaat of verschillende types multiplexplaten.

Afwerkingen

Lakken

Onze UV-lak-afwerking verzekert een hoogwaardig oppervlak dat uiterst regelmatig is gezien de zeer nauwkeurige dosering van een perfect constant gramgewicht, zowel voor de grondlagen als voor de afwerkingslagen. Onze behandeling is een afwerking op basis van polyurethaan die uithardt door inwerking van UV zonder dat er oplosmiddelen vrijkomen.

 

Het verkregen oppervlak beantwoordt aan de strengste eisen, zowel wat betreft het uitzicht als het aanvoelen van het product. Het unieke resultaat wordt niet enkel bepaald door het type afwerking en de kwaliteit van de UV-straling, maar ook door het herhaaldelijk intensief afschuren (tot korrel 320!). 

 

De slijt- en krasvastheid is veel groter dan bij traditionele afwerkingen met nitrocellulose vernis of andere afwerkingen die met een pistool worden aangebracht.

Borstelen

Men ziet hout maar men kan het ook voelen.

Door middel van een nauwkeurig en kwalitatief borstelproces, is het mogelijk om de structuur van het hout naar voren te brengen.

 

Borstelen is meer bepaald geschikt voor Eik, een boom die sinds millennia de mens vergezelt en nog zoveel te bieden heeft. Maar deze techniek kan ook worden toegepast op andere aantrekkelijke fineersoorten: Lariks, Fichte, Douglas fir, Ceder, Es, Wenge en nog vele andere.

 

Finaspan stelt drie types van borstelen voor:

  • Licht borstelen: structuur wordt op een subtiele manier aangebracht op de platen. Van toepassing voor alle diktes fineer : 0.6mm, 1.5mm en 2.4mm. 

  • Medium borstelen: Platen worden iets meer geborsteld waardoor de structuur van het Eiken fineer nog meer naar voor komt. Deze afwerking is mogelijk zowel op dun- als op dikfineer. 

  • Diep borstelen: deze afgewerking brengt een uitgesproken structuur aan uw fineer. Enkel van toepassing voor dikfineer : 1.5 mm en meer

Licht geborsteld
Diep geborsteld
Zandstralen

Voor degene die constant op zoek zijn naar het extreme, biedt Finaspan een afwerking door middel van zandstralen aan. De structuur wordt verkregen via een projectie van minerale deeltjes aan hoge snelheid. Dit resulteert in een structuur die er dieper maar ook ruwer uitziet. In dit geval is het best te werken met fineer van 2.4 mm.

 

Opgelet: zandstralen is een semi-manuele operatie. Als gevolg daarvan kan de intensiteit van het zandstralen soms oneffen zijn en verschillen van plaat tot plaat of nog van één deel ten opzichte van een ander.

Eik gezandstraald
Lariks gezandstraald