MDF

Medium-Density Fibreboard of MDF is een geperste kernplaat met een middelharde dichtheid. De bomen worden verpulpt, de houtvezels zijn gedroogd en door middel van harsen met elkaar verbonden.

MDF is ideaal voor interieurwerk, zowel voor corpussen, deuren en werkbladen. Deze plaat heeft twee grote voordelen: ze blijft mooi vlak en het eindresultaat is heel mooi zelfs met onbewerkte zijkanten.

 

MDF is zeer goed bewerkbaar en gemakkelijk in allerlei vormen te frezen. Door de fijne vezelstructuur splintert het niet. Het heeft echter geen homogeniteit. Het oppervlak heeft een grotere dichtheid dan de kern van de platen. Er zijn de moeilijkste vormen mee te maken; alle verbindingssystemen zijn bruikbaar, zelfs zwaluwstaartverbindingen kunnen erin verwezenlijkt worden. MDF werkt nauwelijks en heeft een grote buigsterkte. 

Een betere lijmvastheid, een zeer hoge slijtvastheid, een hoog breekpunt en een uitzonderlijke dimensionale stabiliteit maken het product hoogwaardiger dan de meeste geprefabriceerde houtproducten. MDF bevat echter behoorlijk veel lijm waardoor beitels bij verwerking sneller verslijten.

 

MDF platen zijn beschikbaar in verschillende maten en diktes. Het rooster geeft een overzicht van wat we beschikbaar hebben in voorraad. Andere maten kunnen op bestelling bij onze leveranciers verkregen worden vermits een langere levertermijn.

NL_MDF Tabel