logo masterflex fond transpa ter

Concept

Door een speciale behandeling van het fineer die de samenhang tussen de vezels breekt, verliest het hout alle stijfheid en kan het alle rondingen aannemen die u maar wenst.

Maar er is veel meer. Het hout kan worden behandeld zonder dat het scheurt en het kan gemakkelijk worden gesneden en geplakt met een eenvoudige contactlijm.

 

Dit product is ideaal voor afgeronde oppervlakken, voor alle delicaat werk en voor alle herstelling- of renovatiewerken. Kortom, het is een product met veel mogelijkheden.

 

Masterflex® is beschikbaar in verschillende afmetingen :  2500x1220 mm, 3050 x 1220 mm en 3050 x 1300mm. 

Masterflexen in 2500 x 1220 mm hebben een buigradius van 100mm. 

Masterflexen in 3050 x 1220 mm of 3050 x 1300 mm hebben een buigradius van 200 mm. 

 

Decors

Alle fineersoorten kunnen als Masterflex verkregen worden. Finaspan heeft al een hele reeks fineersoorten op Masterflex op stock liggen. Neem een kijkje naar onze mozaik en zoek naar de logo 'Masterflex'. 

Toepassingen

Ronde en afgeronde afwerkingen
Uiteraard is de meest voor de hand liggende toepassing van Masterflex, die voor ronde of afgeronde materialen. Nieuwe toepassingsmogelijkheden bieden zich zo aan bij binnenhuisarchitecten, die hierdoor hun creatief vermogen de vrije loop kunnen laten.
Platte vlakken
In eerste instantie lijkt dit een overbodige luxe, maar in tal van situaties zal Masterflex onthaald worden als "wondermiddel" bij uitstek, namelijk bij renovatie-werkzaamheden, bij reparaties in meubelfabrieken of bij het herstellen van meubeldelen, die tijdens het transport zijn beschadigt. Het is voortaan onnodig onderdelen te demonteren, met een hoop kosten en hinder tot gevolg. Het volstaat voortaan om een stuk Masterflex op maat te snijden, dit vervolgens op te lijmen en vakkundig af te werken, en de klus is geklaard.
Masterflex is ook de ideale oplossing om een deur met fineer te beplakken : fineer wordt op maat gevoegd, op een papierendrager verlijmd en u kunt die dan zelf op het deurblad verlijmen.
Interieurinrichting
Directiekantoren, vergaderzalen, restaurants, boten, caravans, zullen in Masterflex een bondgenoot vinden bij de keuzebepaling. Het zal voortaan mogelijk zijn om voor zowel platte vlakken als afgeronde delen,het geheel van de ruimte in één decor samen te stellen.
Wandpanelen of lambrisering
Wandpanelen bestaan dikwijls uit een binnenplaat, die in een massief houten kader is aangebracht of die geplakt is op een onderliggend paneel. In beide gevallen kan men voortaan de oorspronkelijk bouwstructuur bewaren en de continuïteit verzekeren over alle delen in reliëf van de wandpanelen.
Lampen en lampenkappen
Masterflex is het ideale product voor de kunstenaar en woodlover. Met onze ultraflexibel fineer, kan het fineer geplooid worden om verschillende vormen te nemen.